Toorak Townhouses

A pair of high-end townhouses inspired by some of the worlds best galleries, nestled in a quiet corner of inner-suburban Toorak. 

Set on an irregular site, the brief was influenced by the open white spaces of world-renowned New York galleries MOMA and The Guggenheim, which motivated the straight staircase and implementation of a void which would connect all three storeys and create long, sweeping walkways. This monochrome space is illuminated by multiple skylights which augments the notion of your own private gallery. The huge walls are kept free of hanging artwork to further evoke the minimalist sentiment that the line and form provides.

Upon entry, the full-height ceiling is used to full effect, as the stone wall flanking one side ties the space together as the moody palette is softened by the natural light saturating the space. Other spaces in the home are linked in unison by their eclectic styling and choice of materials.

Project Details

Location

Malvern, Melbourne

Completion date

2017

Substainability

Rainwater Harvesting
Water Storage

Share

Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on facebook