Munro Street

The immense kitchen at our Munro Street project is a grand combination of the highest quality stone, fine timber joinery and modern practicality. Featuring 80 square-metres of skylighting alone, our Munro Street project is flooded with enriching daylight and ambient reflections. Complementing the rest of the house, the bathrooms all take advantage of the natural light spilling into the space, including the master ensuite with direct views to the CBD.

To adapt to a sloping site and allow for much better flow throughout the home, we decided to design a split level ground floor. It enables a welcoming step-down into the large open plan living area, while facilitating plenty of practical space and opportunity for custom decoration. The spiral staircase at Munro Street acts as the impressive epicentre of the home. Incredible workmanship has been executed to ensure that the result was aligned to our vision. The infinity pool takes advantage of the sloping site, giving it elevated views which are reminiscent of a resort, acting as a contrasting breakaway from the interiors.

Project Details

Location

Malvern, Melbourne

Floor Area

482 m2

Completion date

2018

Sustainability

6.1 NatHERS Energy Rating
Water Storage
Double Glazing